Sunday, December 30, 2012

Purple Day!

Oh Hai everyone! 
How are you all? Erm, me currently not in a good condition.
Not feeling well + jiwa kacau = Sleepless.
Definition of sleepless: when your heart and mind are too busy arguing.
That's why aku merajinkan diri dgn keluar lately, sengaja mem-busy-kan diri sendiri.

Saturday, 29 December 2012.

Quite much happening on that day. 


We're in purple, heading to Balakong for Kenduri
My favorite view! 
Makan ni je

Pergi kenduri ni lambat, semua org dah balik pun, hahaha!
Lepas tu, terus heading ke Jom Heboh at Stadium Bukit Jalil.
Actually, tak tahu pun ada Jom Heboh, sebab tak di hebohkan pun kat TV?
Or memang aku yg tak tengok TV? Kehkeh.


Tasty Tasto, aummm~
Nestea booth
SilkyGirl booth, murah gila!

Hotlink booth, Tomok




Cofeee~
Hazelnut White Coffee, wink wink!
Hah, beli ni je

Kakiku sakit gara2 pakai kasut tinggi. T_T
Tu je la ceritanya. Tak tahu nak merepek apa dah. 
Btw, this should be my last entry for 2012.
See ya in the next entry in 2013!
Happy New Year! ^^

Tuesday, December 25, 2012

I am Crazy

Hello!
Happy festive season!
Today is 25 December 2012.
Almost to end of the year.. Cepatnya masa dah berlalu tahun ni? Or aku je rasa camni?
Hermm.. Actually this entry is about nothing much..
Saje nak update and nak merepek untuk melegakan perasaan yg bercampur aduk, kacau bilau,
huru hara, sedih etc. I don't even know what to think and how to feel anymore.. T_T
Today is more than a typical kind of thing, what's so special? I don't even know?
Terasa high semacam je.. Terasa macam dalam mimpi.. Everything happened just so fast.
As far as I remember, too much happening today..
Let me picstory it.. Err.. Aku keluar lebih kurang pukul 1am with my sis & kawan2 dia.
Minum kat seksyen 13 Shah Alam. Lalu depan rumah Mona Fendy kat Seksyen 12.
Lepak kat dataran bawah Shah Alam cerita pasal Mona Fendy sampai meremang bulu roma and something scary happen to us. Next is go for drive thru breakfast at KFC at 4 am, makan kat dataran atas.
Then balik tido.. Petang keluar lagi around pukul 2  pergi makan lunch kat Seksyen 18 Shah Alam, then go to I-city then go to Klang Parade for karoeke and window shopping.
Hari ni aku beli novel Twilight Breaking Dawn & kasut sahaja. Konon tak nak shopping and nak simpan duit, tapi beli juga.. T_T.. 
So, there's the picture, k bye ^^











Sunday, December 23, 2012

CF 2012


CF is Comic Fiesta.
22nd & 23rd of December 2012
at the Kuala Lumpur Convention Centre.

Aku sampai KLCC dalam pukul 12, and heading to Kuala Lumpur Convention Centre. 
Bila sampai sana je, agak cultural shock sikit. Tak expect pun orang ramai gila! Hahahah!





So, terpaksa la beratur panjang gila. Ingatkan bila dah dapat masuk dalam boleh terus direct ke Comic Fiesta tu, rupanya...



Dota game
Lepas beratur panjang gila nak mampus semata2 untuk beli ticket selama 2 jam.. Finally..
Aku pergi sehari je lah of course, Sabtu 22 Dec 2012.


RM20 one day ticket
RM35 for 2 days ticket
Antara yang ada kat sana :
Creative Art Market
Games
Commercial Booths


Aku datang sana pun sebab ada Booth from Gempakstarz. 

Actually nak dapatkan autograph from Kaoru, 
malangnya sesi autograph dia lambat lagi.. T_T




Gempakstarz Artists that available


Zint & his artwork! ^^















COSPLAY
In a nutshell, cosplay (a portmanteau of costume play) is a fascinating subculture where passionate fans dress up and act as their favourite character from an animated series, film, game, or literary work.

















Lepas dah puas taking pictures, it's time to go! About pukul 3 keluar dari CF.

Then lunch & go for movies. Lucky dah beli ticket awal2 right after sampai KLCC.


Our lunch!
My favorite bookstore!
Dah lama teringin nak amik pic dlm bookstore
Promote The Hobbit, hahaha!
2 Movies only (:
Huh, penat update entry ni. Too many pictures!
Rasanya ni entry paling banyak pictures kot?
Til then, Happy Festive Season & Happy Holiday! 


Merry X-Mas ^^
Have a nice day! XOXO