Wednesday, January 23, 2013

Random Greet

Hai blog,

Dah lama aku tak update kau kan? Haha, bukan apa.. Tak de story nak update.
Urm, currently hidup aku macam ni je la, nothing's changed much. Aku bahagia bersama makanan.
Hihik, and lead to penambahan berat badan. -____-

Sedang gigih diet, waaa.. 5 kg to go.. Banyak nya nak kena turun. Yang aku benci badan aku tak nak turun dah, maintain gitu je.. cilakanya.. Arghhh!!!! Turun sikit lagi pun tak pe la, please..
Eating without getting fat is my biggest dream! If only I could la... -____-

Tu je nak update. Btw, wish me luck for my dieting. And wish me luck to my next interview for job this Friday. Okay, daaaa~ XOXO

Friday, January 18, 2013

Think #2

Hari ni terasa macam terpanggil utk menyampaikan hujah & buah-buah fikiran yg aku terfikir dari malam tadi.
Issue berkenaan Padang Jawa. I know I shouldn't be bothered at all. But this got me thinking.
As far as I concerned, jalan kat Padang Jawa ni semakin sesak pula. Of course la sesak ada sebab. Main reason is.. Puspakom Padang Jawa. Management Puspakom Padang Jawa dah jadi semakin kelam kabut. Dan menyebabkan jalan yg sedia sesak menjadi semakin sesak. Do U know why?
Aku sebagai non-customer pun rasa nak complain walaupun aku tak de kena mengena pun. Tak de nak buat inspection pun, hahaha. Listen!
Nak cerita sedikit sebanyak tentang Puspakom Padang Jawa sebelum saya meneruskan hujah2 yg tak de sape kisah pun, hahaha~
Dulu sistem booking ni tak wujud pun. Sape2 nak inspect vehicles boleh terus datang. But now, kena booking dulu untuk elak kesesakan katanya. Tapi aku rasa system booking ni lagi banyak keburukan dari kebaikannya. Customer pun ramai merungut pasal ni. Menyusahkan!!
Jadi semakin teruk apabila Puspakom PJ dah tak menerima booking lagi. Semua booking haruslah di buat di HQ Puspakom Glenmarie.
Yg memburukkan lagi keadaan, bila booking hanya boleh di buat melalui "call" sahaja sekarang. Via sms dah tak layan. Bayangkan, ada 1 customer tu call 3 hari tapi tak de sape pick up sebab line terlampau busy. 
So far, ada 10 line available for booking. Bila call asyik tak dapat je, of course la mereka marah kan? Terus la diorang datang HQ kat Glenmarie buat booking walaupun inspect kat Padang Jawa. 10 hotline pun tak cukup, camne tu? Mereka bercadang nak tambah lg 2 line, but the question is.. Cukup ke 2 je? Dah la call susah nak dapat, pastu walk in booking pun di mansuhkan. What the hell? Ini betul2 dah melampau! 


Haha, korang pelik tak camne aku dapat tahu all this bullshit?
Actually aku tak siasat pun benda ni, tak de maknanya aku nak buang masa aku sibuk pasal 
benda yg tak de kena mengena dgn hidup aku + keje aku pun, kan?

Aku dapat tahu benda ni from my friend la.

She was working there, Puspakom Padang Jawa.
But now she has been transfered to HQ Puspakom Glenmarie and she's taking control of booking, hahahaha~
she's complaining about it too often sejak tahu lepas lagi. At first surely I don't give a fuck about,
I don't really paying attention to what she's talking about because I'm just too busy with my own problems.
I'd like to eat something crunchy while listening to her story. Hurm, best feeling ever! 
But then lately this issue has been capture my attention. 
That's why I wrote it in here..

Their solution is, keep the booking system.

Lepas tu suruh semua orang kat dalam office tu angkat call dari customer walaupun bukan kerja diorang pun ambik booking tu.
Hahaha, kesian sebab org yg tak de kena mengena dgn booking pun terpaksa terlibat sama.
Bengong.

So, the better solution is...

MANSUHKAN JE LA SISITEM BOOKING TU.
Ada booking ke or tak booking sama je, sesak jugak.
Full stop -_________________-




Wednesday, January 16, 2013

Think #1

Marie Biscuits



Why does it called Marie biscuits? Walaupun ada banyak brand keluarkan biskut ni, 
tetap juga di panggil Marie. What's so special about her (Marie)?
Dah try Google kenapa di panggil Marie, no answer. 
In fact I'm just too lazy looking into 2nd pages of Google search. 
HAHAHA. Please think about it.

Dan kenapa pulak tetiba aku cerita pasal Marie ni? Haha, aku pun tak tahu kenapa.
Lately ni macam banyak sangat benda yg aku fikirkan, aku pun tak tahu apa yg aku fikirkan
sebenarnya, tapi yg aku tahu fikiran aku serabut!! Even biskut Marie pun pun aku boleh terfikir.
Marie ni juga mengingatkan aku kepada classmates masa kat kolej dulu,
They called me Mary. Because there's Spongebob, Patrick & Mr. Crab.
But why me? Heyyy, tak sesuai tau!! -____-
Okay, back to the topic.
 I think it's just a waste of time thinking about something that shouldn't be an issue at all, right?
Urm, maybe aku saje nak sibukkan fikiran aku? Maybe aku sudah gila?
Kenapa banyak sgt maybe? Dear Brain, please shut the fuck up!!
I'm too tired to thinking anymore. Please behave, zzz


Monday, January 14, 2013

Typical Boring Weekend

Nothing much, just a typical boring weekend.
Just rasa nak update blog because this is my diary.. Err, public diary.

January 12, 2013. Saturday.

Hari cuti yg boring, tak tahu nak buat apa. 
So I've decided masuk office la, overtime.
Before that, breakfast dulu dgn kawan then basuh moto aku yg dah lama gila tak mandi.
Hahaha~
Roti pisang, aummm~

Dah mandi, oh yeah!
Aku masuk office dalam pukul 11.30 tapi tak de mood nak buat kerja.
So I'm just listening to music & sing happily ever after.
Eh, memang niatku nak buat kerja.. Tapi otak ni macam jammed pulak dah. LOL.
And I've wasted 3 hours overtime doing nothing.. But singing, tweeting & thinking.
ZzZ, well done! =..=

Check out from office about 2.45pm, and thinking "If aku balik rumah pun nak buat apa? Boring jugak, bila boring mesti rasa nak mengunyah. Bila dah kenyang mesti rasa nak tido"
Urm.. -___-
So, I decided to go to shopping mall. Bajet nak jalan2 & window shopping.
Dengan harapan aku takkan beli apa2. Hahaha! Terasa macam loser jugak jalan sorang2, kekeke~



How the fuck they installed this thing?

Chatime, sedap sgt ke? -,-
Favorite place to window shopping

Oh how I wish boleh main ice skating. Jelly tengok diorang pandai main.






Like i said, there's no guarantee I won't but anything. Beli juga something, huh.
Just randomly taking pictures, no motives at all. Urm, sebab ke-boring-an melanda.

January 13, 2013. Sunday.

Haha, tak kemana2 pun.. Buat kerja rumah je. Then ber-experimental game kejap dgn menatang alah ni. Hahah, so cute!




video

Tu je nak cerita, entry yg se-boring tajuknya juga -,-
Ok. May you all have a nicer weekend than me. Wink wink ^^

Song of the day



Friday, January 11, 2013

Transformer

Hi everybody!
How are you? Sorry about the last entry yg meroyan macam org gila.
Yes,I am almost going crazy. 
Entry yg banyak mendapat perhatian & memalukan diri aku sendiri, hahaha!
But I'm not going to delete that entry, just leave it there.

As far as I concerned about myself, currently I'm not in a very good mood.

And it took me about 1 month to get over it.
Heh, such a waste of time until I realized when my cousin said 
"I'm not asking you to looking up or down, but looking around you lah!"
Hahaha, so true! I'm just too busy looking up, and forgot to look down or to look around.
Oh, can you understand that? >_<
Tak paham? Buat2 paham je lah, because I'm not gonna explain that.
Sebenarnya aku pun dah bosan berada dalam mood tak berapa nak baik.
I need something new to cheer me up, and there's 99% possibility I don't give a fuck about.
But that's not the point is, what I'm trying to say is..
I'm going to change it. 
I'm gonna change my mood, 
I'm gonna change my aim/goals,
I'm gonna change my attitude, 
I'm gonna change my taste, 
I'm gonna change my perceptions about people,
I'm gonna change my everything. LOL

Enough, that's all I got to say.

See ya in the next entry.
I know this is nothing, but this means everything to me, hahah!
Bye, XOXO! 
^^

Songs of the Day


Girls Aloud - Something New




The Veronicas - 4Ever


Tuesday, January 8, 2013

Unspoken

Emotional. That's best explain now.
Actually, I have so much in my mind.
I wish it just can flew away right to you through the blowing wind.
Since that day, I have so much regrets that keeps smothering me.
Wish I never said that. Oh, why the hell am I so stupid saying something that I didn't meant to say.
Really, it's bothering me until now. Aku tak tahu nak luahkan kat sape, since no one understands.
So, aku hanya mampu meluahkan di blog ni je. Rasanya teramat sakit tahan semua ni..
Yes, tak de sape boleh faham camne rasanya, I can't even express it with words! But really, it hurts a lot.
Maybe it's true some people said.. Hearts are often broken with words being left unspoken.
Dan aku rasa mesti korang fikir kenapa aku tak cakap direct je kepada si dia yg aku maksudkan?
Susah2 je meroyan sorang2 kat blog ni kan?
Aku memang nak buat camtu, tapi.. Aku tak de peluang. 
Dan aku tak pasti dia nak dengar penjelasan aku lagi lepas aku dah sakitkan hati dia.
Eh, ye ke? Aku tak pasti apa yg dia rasa, sebab dia tak bagi apa2 respon. Sakitttttt....
Aku mengaku yang aku ni ego, susah nak luahkan apa yg aku rasa. 
But really, all I wanna say is..
From the bottom of my heart, I'm so sorry. :(
I know, this pointless sebab dia takkan baca pun entry ni.
Tapi aku cuma nak meluahkan, arghhhh.
Boleh jadi gila camni..I can't stop thinking about it day & night.
Everything shouldn't end up just like this. I shouldn't say so. 
Senang2 je aku da rosakkan hubungan kita yg tak tahu apa status ni. Puihh -,-
We're not friends, We're not strangers. But in between. 
Like I said, I don't care if you don't love me because I know you're in love with someone else.
I just want you to know that I...
I'm sorry I didn't meant to fall in love with you and makes everything being so complicated.
I should just keep it inside, instead saying it to you.
But it hurtssssssss... a lottttttt....
Sakit sangat!! Lagi sakit dari kena pukul kot.
Sometimes I wonder if I really falling in love.
cause I never experienced anything like this before. 
I'm dying a little each day and day...
I'm very tired of not knowing anything, and how u feel about me?
If you hate me, just say so lah! So senang aku nak bencikan kau jugak!!
If only I could hate you..
You just leave me hanging on without any explanation.
Aku dah cuba berfikir logik, sedalam2nya sampai ke dasar lautan yg paling dalam..
Tapi aku tak dapat fikir kenapa????
Why oh why? Answer me la.....
I can't decode his thoughts.
Please give an ending to this story.
I'm begging you, don't just walk away and pretending everything's ok 
while I'm here thinking about it like crazy.
I'd tell myself it's time now, gotta let go.
But moving on from you is impossible,
When I still see it all in my head..
How do I say that I need to move on? 
I know you just don't care. But please say something at least.
Hope we could still be friends at least or whatever you wanted to.
I just want it back the way it was before. 
Other than that, I don't care.
Please, please, please. I am so tired. 

And those songs that makes my brain and heart fighting inside, 
Berperang dengan perasaan ego yg menyakitkan diri sendiri.

Avril Lavigne - Take Me Away
Avril Lavigne - Fall To Pieces
Avril Lavigne - Why
Alex Clare - Too Close
Boys Like Girls - Thunder
Taylor Swift - Red
Sara Bareilles - Gravity
Sara Bareilles - Gonna Get Over You
Sara Bareilles - Between The Lines
Once Mekel - Hilang Naluri
Colbie Caillat - The Little Things
Colbie Caillat - I Never Told You
Christina Perri - A Thousand Years
Christina Perri - Arms
Christina Perri feat. Jason Mraz - Distance
Carly Rae Jepsen - Curiosity
Carly Rae Jepsen Feat. Justin Bieber - Beautiful
Carly Rae Jepsen ft. Josh Ramsay - Sour Candy
Hey Monday - Homecoming
Karmin - Brokenhearted
The Pussycat Dolls - Tainted Love
Megan Nicole and Dave Days - Payphone
Evanescence - Lithium
Demi Lovato - Don't Forget
Shontelle - Say Hello To Goodbye
Yui - Love And Truth
Yui - Good-bye Days
Tommy Heavenly6 - Fell in Love With You
One Direction - One Thing
Michelle Branch - Breathe
Michelle Branch - Are You Happy Now
Natasha Bedingfield - Single
Natasha Bedingfield - These Words
John Mayer - Half Of My Heart
Wanna - Lepaskan
The Veronicas - Lolita
The Veronicas - Untouched
Peterpan - Ada Apa Denganmu
The Script - Breakeven

Too many songs that keeps bothering my thoughts & drowning me.
But I just couldn't stop listening to these songs.. Hurm.
Now I'm trying my best not to care about him much and distance myself from him as far I can.
I don't want to, but I have to. It's for the best.
Of course, there's so many thoughts I want to write. 
Tapi ni je yg aku mampu katakan. And it makes me feel better.
Btw, Selamat mendengar & feeling with the listed songs above.
Bye~

p/s : Please take good care of yourself. 


Sunday, January 6, 2013

5/365 - Out

Hey hey ho everyone!
How was your 1st week of 2013?
Urm.. Me currently in a kinda good situation, at least better than last entry. Haha!
Actually, not so much interesting story happening lately, normal as usual.
But still, nak update juga la blog ni untk tatapan peminat & of course juga stalkers sekalian.. Kekeke~
Kang risau pulak bila aku senyap je kan? But really, I'm okay! Don't worry ^^

Saturday, 05 January 2013


Kebetulan hari tu Nina tak kerja and tak pa pe plan. So, aku ajak la dia keluar.

Actually lama dah aku tunggu hari semalam, since last year.
Finally hari semalam tiba juga, What's so special? Ada la, mana boleh bagi tahu, kekeke~
And now, aku boleh menarik nafas lega.. Sebab benda yg selalu menyesakkan fikiran & pernafasan 
akhirnya terlerai juga..Eh, pesal sastera lebih ayat aku ni? Mungkin terpengaruh dari bacaan novel, hurm.
But yes, aku sedang berusaha gigih utk menghabiskan novel aku ni, lambat betul nak sampai ending..
Memang lah dah tengok film tu, tapi still juga nak rasa feeling sebenar baca novel tu.. Hahaha.

Eh, wait! Pesal cerita aku dah jauh menyimpang ni. That's not my main point la!
Lepas aku dh settle apa yg patut semalam, kitorang bertiga pergi KL.
Hahah, agak kelakar sebab aku tak berapa nak tahu jalan KL.
Yang drive lagi lah tak tahu pa pe.. So, redah je la.. 
Fikir kalau sesat pun still dalam Malaysia, bukan ke Thailand. Kekeke!

Jalan jammed, huh!!
Hahah, just in case terlupa parking
We're here!

Kitorang lapar gilak, setelah menempuh jalan yg jammed plus sesat sikit, hahaha.

So, cari makan kat Food Republic.


Makan ni je, ahh..Picture blur! -,-
Oh, terpejam pulak!
Welcome to Tokyo Street!







Enough is enough, jom keluar!
Red
Blue
Yellow
Green








Gold lady
Can u see me in the crowd? haha!
Hurm, pergi sesat. Balik senang pulak cari jalan? Puihh~
Then pergi Uptown Shah Alam kat Seksyen 24, saje nak habiskan masa.
Malam masih muda maaa~



lama tak makan kacang rebus owh~






Oh dang, teruknya rupa donut. HAHAHA!

When I find itI don't need itWhen I need itI can't find it and feel like ERGH!!!
Sebab tu la aku beli ketip kuku yg baru, since I lost it. Keychain tu pulak survenior dari seorang teman.

Ada juga kegunaan survenior ni akhirnya, jadi holder ketip kuku baru ku, hahaha. 
Yup, memang tak de mengena dgn entry ni, tapi ni kan blog aku..Lantak lahh..

So, tu je lah nak share untuk entry ni.

Selamat berjimba di hujung minggu! ^^