Friday, February 22, 2013

BR1M 2.0

"Undilah BN". itulah yg di ucapkan semasa penyerahan voucer BR1M RM250 kepada penerima.
Hahaha! Taktik memancing undi ni, lolololo~
Majlis penyampaian ni berlangsung pada Khamis, 21 February 2013
di sebuah sekolah bertempat di Sungai Buloh, Jeram.
Di mulakan dengan menyanyikan lagu Negaraku & one of my favorite song "1 Malaysia"
I don't even know why I LOVE THIS SONG. Actually I'm the one of kind yg suka nyanyi lagu berusur patriotik, Siap hafal lagi, wkwkwkw.








 

Dengan sedikit ucapan dari Dato' Hj Amiruddin Bin Setro, Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor, Kawasan Jeram merangkap Pengerusi BN Kuala Selangor Bermula lah upacara penyampaian voucer BR1M RM250 dan bersalam-salaman. Huh, panjangnya title.
Lepas tu beratur utk meng-cash-kan- voucer tu. Hhehe, bagi sesape yg rushing boleh terus blah lepas dapat voucer tu.Voucer tu juga boleh di-cash-kan di mana2 cawangan BSN dengan syarat, di-cash-kan oleh penerima itu sendiri.No wakil2 okay.. Hihih.


Muka happy nak dapat duit, wwkwkkww


The voucer, tadaaa~


Beratur utk meng-cash-kan voucher



 

BSN staff yg efficent



Dan dalam ucapan itu, jikalau sokongan terhadap BN berterusan, BR1M akan di naikkan kepada RM1000 bagi isi rumah, dan RM500 bagi yg sendirian berhad. Eh, nak undi ke tak ni? Undi itu rahsia,wkwkwkw.Oh btw, Bagi sesiapa yg terasa dirinya belum mendaftar sebagai penerima BR1M boleh la Daftar secara atas talian untuk urusan yang lebih mudah, cepat dan percuma. Permohonan telah dilanjutkan sehingga 15 MAC 2013. Syarat2 penerima yang layak adalah seperti berikut :


• Isi rumah yang layak (RM500):
(i) Warganegara Malaysia;
(ii) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan
isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
> Berkahwin;
> Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
> Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).
(iii) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar
bulanan RM3,000 dan ke bawah.

• Individu yang layak (RM250):
(i) Warganegara Malaysia;
(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

• Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
• Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

Daftar kat sini : eBR1M


So, here it is.. mine.

Tuesday, February 19, 2013

On The Road


Hai readers,

Hari ni punya topik agak ke-serious-an sikit. About on the road.
Argh, malas nak cite panjang2 sgt bout statistik kemalangan di jalanraya ni, bosan.
The main point is, bagaimana selamatkah anda apabila berada di jalanraya?
mungkin juga anda adalah seorang pemandu yg berhemah, 
& mengikuti smua peraturan di jalanraya. Dan segelintir orang juga sangat lah tidak berhemah 
& mementingkan diri sendiri bila berada di jalan raya. Sebab tu la orang kata, attitude seseorang tu kita boleh tengok apabila dia berada di jalanraya.
Bagaimana dia manage stress, lagi2 bila jalan jammed or kat trafic light yg lama nak mampus.
And sometimes, even though kita berhati2 apabila memandu pun, tak mustahil kita juga bakal di timpa kemalangan di sebabkan pemandu lain. Haishhh...
Ahaha, benda ni jadi kat aku jugak la. Yes, it wasn't me who's drive the car.. But, malang itu kan tak berbau.
Dah dua kali kena langgar orang, wkwkwkwkw. Tak pe, bukan kereta aku. HAHAHA!!

1st accident ni berlaku masa otw nak balik kampung utk merayakan Aidilfitri yg mulia.
Eceh, ayat macam cilaka. Kena langgar dari belakang. Bukan 1 kereta, tapi 2 kereta. 
So, total involved yg accident 3 kereta. 
Kesian kereta tengah2 la.. wkwkwkw. 
Dah la kena ganti bayar ganti rugi kereta yg aku naik, and kereta dia pun kena langgar dari belakang.Teruk jugak la kereta dia, sampai tak boleh jalan dah. 

Our car
Kereta yg langgar kitorang & dilanggar juga

And the 2nd accident ni pulak baru2 je berlaku lepas kitorang balik dari kenduri previous entry. 
Kali ni dgn moto pulak, agak bengong jugak la. 
Masa kereta yg aku naik tu kena langgar, penunggang moto dah tak de.
Sebab dia dah tercampak dulu masa terlanggar kereta lain sebelum kereta kitorang. 
Gila hebat moto tu boleh jalan sendiri kira2 4 meter jugak la lepas langgar kereta kitorang, kagum!



Lucky la accident kecik je, tak melibatkan kemalangan jiwa. 
Tapi agak leceh la sebab kena buat police report lepas tu.
Actually kita boleh buat laporan sendiri jugak. 
Aku pun baru tahu pasal benda ni masa pergi buat report hari tu.
Hahaha, please take note ok. It's a general information that u must know!! 







Haha, tu je la entry kali ni. Berhati2 lah di jalanraya. Pesanan ini di bawa khas oleh saya, wkwkwkwwkw. Have a safe journey, bye! XD

Monday, February 18, 2013

Blue, Eh?

Hai everybody, everyone and readers sekalian,

Rasa dah lama tak update entry berkaitan wedding, hohoh.
Maklumlah saya busy, tak de masa sangat nak attending wedding invitation walaupun boleh dikatakan setiap minggu ada je teman2, kawan2 sekolah dulu yg melangsungkan perkahwinan.
Mungkin juga aku tak suka nak expose diri sangat attending to wedding invitation, low profile la katakan, susah jadi artis ni. Jadi perhatian pulak nanti kat kenduri tu, LOL.
Dah, apa aku melalut ni, Okay, back to the main story.. 
Actually ni bukan kenduri kawan aku pun, ni adalah kenduri kawan kepada my best friend, kahkah.
Kenduri kawan2 aku aku tak pergi, tapi kawan org lain pulak aku datang, wkwkwkwkw.. Tema wedding ni biru, tapi aku pakai hijau pulak sebab aku suka hijau. Eh, bila la nak ada kenduri tema hijau ni? Hish, anda sekalian if nak kahwin nanti sila buat tema hijau ye, I like! Sebab boleh pakai baju warna hijau, mostly baju kurung aku banyak hijau je.. kikiki
Here's the picture. Enjoy!

Tu nasi, tembikai & cake aku yg punya.

Banyak gila aku mamam, hahah!










Thursday, February 14, 2013

Vacation Trip

Oh hai everybody, hope it's too late to say Happy Chinese New Year, kahakahkah!
Eh, cuti CNY 4 hari je mmg terasa padat gila sebab aku pergi ke jalan2 ke Pahang & Terengganu, hohoho!
Tak banyak aku boleh nak tulis kat sini sebab terlalu banyak utk di perkatakan.. 
Hope u enjoy these pictures! XD

Karak



  
Pasar Malam Mempaga, Pahang


Pantai Kelulut, Marang











Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu











Pasar Payang






Minum petang



Pagi2 dah makan durian, hahaha! 


Perkampungan nelayan, best owh!! 












  Feel the breeze







Penuh gila barang, tak dapat nak borong banyak2 -___-