Tuesday, February 19, 2013

On The Road


Hai readers,

Hari ni punya topik agak ke-serious-an sikit. About on the road.
Argh, malas nak cite panjang2 sgt bout statistik kemalangan di jalanraya ni, bosan.
The main point is, bagaimana selamatkah anda apabila berada di jalanraya?
mungkin juga anda adalah seorang pemandu yg berhemah, 
& mengikuti smua peraturan di jalanraya. Dan segelintir orang juga sangat lah tidak berhemah 
& mementingkan diri sendiri bila berada di jalan raya. Sebab tu la orang kata, attitude seseorang tu kita boleh tengok apabila dia berada di jalanraya.
Bagaimana dia manage stress, lagi2 bila jalan jammed or kat trafic light yg lama nak mampus.
And sometimes, even though kita berhati2 apabila memandu pun, tak mustahil kita juga bakal di timpa kemalangan di sebabkan pemandu lain. Haishhh...
Ahaha, benda ni jadi kat aku jugak la. Yes, it wasn't me who's drive the car.. But, malang itu kan tak berbau.
Dah dua kali kena langgar orang, wkwkwkwkw. Tak pe, bukan kereta aku. HAHAHA!!

1st accident ni berlaku masa otw nak balik kampung utk merayakan Aidilfitri yg mulia.
Eceh, ayat macam cilaka. Kena langgar dari belakang. Bukan 1 kereta, tapi 2 kereta. 
So, total involved yg accident 3 kereta. 
Kesian kereta tengah2 la.. wkwkwkw. 
Dah la kena ganti bayar ganti rugi kereta yg aku naik, and kereta dia pun kena langgar dari belakang.Teruk jugak la kereta dia, sampai tak boleh jalan dah. 

Our car
Kereta yg langgar kitorang & dilanggar juga

And the 2nd accident ni pulak baru2 je berlaku lepas kitorang balik dari kenduri previous entry. 
Kali ni dgn moto pulak, agak bengong jugak la. 
Masa kereta yg aku naik tu kena langgar, penunggang moto dah tak de.
Sebab dia dah tercampak dulu masa terlanggar kereta lain sebelum kereta kitorang. 
Gila hebat moto tu boleh jalan sendiri kira2 4 meter jugak la lepas langgar kereta kitorang, kagum!



Lucky la accident kecik je, tak melibatkan kemalangan jiwa. 
Tapi agak leceh la sebab kena buat police report lepas tu.
Actually kita boleh buat laporan sendiri jugak. 
Aku pun baru tahu pasal benda ni masa pergi buat report hari tu.
Hahaha, please take note ok. It's a general information that u must know!! 







Haha, tu je la entry kali ni. Berhati2 lah di jalanraya. Pesanan ini di bawa khas oleh saya, wkwkwkwwkw. Have a safe journey, bye! XD