Saturday, March 30, 2013

Mis-Everything

Have you ever wonder why? Have you ever been so lost?
Have you ever feel so hollow?
Have you ever feel sometimes you want get out from your life,
and being in someone else life?

FUCK, I don't know what I'm supposed to feel now.
Kekadang tu rasa marah sangat, tapi tak boleh nak marah.
Rasa nak menangis, tapi tak mampu menangis.
Menangis dalam hati je.
Rasa nak cakap semua yg aku rasa, tapi kata2 tak terluah.
Rasa macam robot pun ada.. 

Faking smile like a pro, so tired of faking smile everyday.
HAHAHAHA,I'm so funny.

Hanya mampu meluahkan di Twitter, tapi tak mampu nak mengeluarkan suara.
I guess Twiter has been only friend, through the rise and fall.
I can't explain why I love Twitter so much. It's always there for me whenever I feel sad, alone, angry, happy.. Bla bla.. Sometimes I wonder, can anyone take the place of Twitter in my heart?
Sometimes I feel it's just not enough to express everything less than 140 characters,
that's why I'm here. Utk meluahkan ketidakpuashatian aku terhadap diri sendiri.
I feel so stupid, I feel so lost. I'll never be good enough.

Arghhh.. Sometimes I don't even know what I'm saying, I don't even know where's my mind wandering and what the fuck my heart worrying.

Sometimes, situasi yg membuatkan kita rasa DOWN sangat.. I hate that feeling. Just like me.
Bil 55 sen boleh terbayar RM55. SYABAS bagi bil 55sen je, blergh..
Rasa rugi gila RM54.45 tu.. Aku tak boleh nak marah, sebab mmg salah aku tak tengok betul2..

I hate it when I can't control my emotions, but my emotions can easily control me. It's feels like ASDFGHJKLZXCVBNM.
It's not because of RM54.45 letting me so down. It's just why does bad things always happened to me?????? I'm so tired, don't know how to feel anymore. Don't know who my real friends are anymore... I don't even know how to ___________ anymore.. 








Monday, March 25, 2013

A Thousand Eyes


Entry kali ni merepek + SCARY. Ceritanya bermula begini.


Nenek aku memang rajin tanam menanam.. So aku dah booking nenas yg nenek aku tanam since last year lagi, hahah! Finally nenas yg ku tunggu-tunggu telah matang juga.. Kikiki~


nenas di balut dengan kain utk mengelakkan dicuri monyet 



Nenas ni dah matang, cuma belum masak sepenuhnya.
So, aku terpaksa tunggu beberapa minggu sebelum nenas ni boleh di makan. Do you know why aku beria2 nak makan nenas ni?
Padahal nenas ni aku boleh beli kat mana2 pasaraya kan?
Hihi, sebab nenas di tanam nenek ku ni superb SEDAP and MANIS! hahah!

Senang cite, sedap gila ah!




Okay, back to main story.
Actually there's an interesting story behind this
"Pineapple" fruits, yet scary though. 

Di pendekkan cerita, buah ni mendapat namanya dari seorang budak perempuan yg bernama "Pina". Dia telah di sumpah oleh ibunya menjadi nenas. She said to her daughter, 

"Oh, you lazy child, You won’t even look! I hope you grow a thousand eyes 
so you’ll be able to find it!"

Dan POOP! Pina bertukar menjadi nenas yg mempunyai seribu mata.
Kira ni macam cerita Tanggang version Philiphine. Ahahaha.
For full story, click here : The Legend of the Pineapple Fruit.


And MOST thanks to Miss Google for the info, chow! XD


Monday, March 18, 2013

Selectively Social

Sunday 
17 March,2013 


Jemputan yg aku dapat seminggu sebelum majlis tu. 
Memang planning nak pergi, lagi2 bila dapat tahu tema hijau & kuning masa mereka tengah sibuk pasang khemah tu, hahah! 
Actually aku tak kenal pun sape punya kenduri kahwin, tapi sebab di jemput so pergi je lah. 
Main reason is, dapat makan free. Wkwkwkw. 
Aku rasa dah banyak invitation wedding aku dapat dapat from my neighbourhood, 
cuma tak pernah nak datang. 
Terasa macam sombong gila pulak, hahah. Dah setahun lebih aku duduk kat sini, tapi aku tak pernah pun bercakap dengan jiran2 aku. 
Senyum tu ada la, hehe. I'm just doing my things and don;t care about people around me.. 
I'm not anti social, I just hate people for no apparent reason. That's why I keep avoiding myself from people, because I'm easily GET ANNOYED!! 
Tapi aku rasa MOSTLY of the neighbourhood people kenal aku, talking things about me. 
Why don't they just shut the fuck up? 
It's my life, not yours. Oh ya, I forgot. My life more interesting than yours, 
please keep talking wahai mak cik2 yg suka bergossip. 
I don't care at all. As long they're not disturbing me, I'm so COOL with that. -,- 

Semangat iron baju

Back to the main story, excited gila ni. Hahaha! Bila aku turun je, 
Wahh.. Meriah gila majlis ni. 
Kagum jap. Hehhe.



Pengantin datang

Panasnya Malaysia,kata pengantin dalam hati

Siap ada silat tu


Menu : Nasi putih, nasi minyak, rendang daging, ayam goreng, bla bla bla.. 
Apa tah namanya, aku tahu makan je.

Pelamin

kek 3 tingkat, walaweyh!!

Meja makan pengantin

Yay, raja sehari di atas pelamin

Aku makan ni je. JE eh?? hahaha

tarian poco poco

Actually nak join tarian poco poco tu, tapi aku dah lupa step. Hahaha! 
Dah lama sangat tinggalkan benda ni, mana la ingat. 
So, hanya mampu tengok je la. T_T

Pengantin makan, lazatnya weyh!!

He's my date of the day.

Yang kiri ni okay.
Pemalu orangnya, hiks

Ala, muka aku haruslah ada kan?

Family pengantin

Hot Nyah

Potong kek, eh.. Aku jealous okay -,-

Desserts

Masa pengantin sampai, panas gila cuaca. Dalam pukul 3 lebih tetiba je hujan lebat.
Nasib baik la pengantin dah habis bersanding semua.. bla3..
Ha, tu je lah cite entry ni, ok bye.

Saturday, March 16, 2013

A Perfect To Be?

I will always choose a lazy person to do a difficult job.... because, he will find an easy way to do it.
-Bill Gates

Hahaha, I love this quote! Do you know why? Sebab aku adalah salah satu golongan yang PEMALAS.
Urm, I mean bukan betul2 pemalas.. It's just efficient and effective, kahkahkah.
Contohnya adalah seperti :
  1.  Basuh baju seminggu or 2 minggu sekali sebab nak jimatkan air, sabun, softener & elektrik.. and yg paling  penting.. masa.
  2. Malas nak fikir dah, sebab aku rasa baik aku teruskan dengan point sebenar aku dalam entry nih.
CIF Cleaner
Tadaa.. Untuk memudahkan kerja2 perbersihan dengan cara cepat & tak memenatkan. hahaha!
Berus gigi terpakai pulak untuk memberus celah2 sinki yg sukar dibersihkan dgn tangan.
Boleh pakai untuk semua ni, cuci toilet bla bla.. jgn cuci pinggan mangkuk dah lah..
Aku ni pulak bila rajin, terlebih rajin.. Semua aku bersihkan. Bersih tak aku punya dapur? 
For more info how this product can help you : CIF Cleaner

Bila dapur dah bersih, baru lah rasa best nak memasak. Hah, memasak? Aku ni jenis jarang2 sangat memasak.. sebab busy & penat? ehhh? But doesn't mean aku tak tahu memasak.. 

all of this, less than RM10
Aku suka beli kat kedai runcit bahan2 mentah setakat nak makan sorang2 macam aku ni.. wuwuwuw..
Sebab aku boleh beli sikit and boleh dapat harga murah. Senang je, just senyum kat tuan kedai tu.. 
Dapat lah murah. wkwkwkwkw! 
Bahan2 tom yam aku
Aku rasa tom yam la masakan paling senang sekali nak buat, sebab u can just put everything that u want into it! Haha, senang, pantas & menjimatkan masa & tenaga.
And actually kesian kat bakal suami aku nanti, sebab aku tak suka memasak yg complicated bagai2 nih.
Just pray that u won't get someone like me, wkwkwkkww

Bahan paling penting! Kiub tom yam!
Bahan2 yg dah siap di potong
Korang boleh letak apa2 je dalam tom yam korang tu.. 
Mine letak ikan, lobak, kobis, kentang, TEMPE, tomato.
Bahan2 wajib seperti tom yam paste, daun limau purut, serai & cili padi pulak haruslah ada, okay...

Cairkan 2 kiub in 1 litre air
And make sure letak bahan yg lambat masak dulu okay. In my case, lobak & kentang.
Bila dah empuk, baru letak bahan lain. Camne nak tahu dah empuk ke belum kentang tu?
Cucuk dgn garfu. If boleh cucuk dgn mudahnya, means dah ok la tu.. Can proceed to other ingredients.



Jangan lupa merasa pulak tom yam korang tu, cukup masam, masin, pedas and bla3..
Rasa tu yg penting, in my case.. aku makan sorang je..So tak kisah lah camne pun rasanya. 


almost done!
With my favorite apron, hahaha!
Tom yam ikan, only in my kitchen.
Dan aku nak sambung pasal bab kebersihan ni..
Erm.. I'll admit that aku ni tak de lah terlalu pembersih sangat, and tak jugak lah pengotor sangat,
Hissh.. Mengemas rumah pun bila ada mood. And mengemas rumah tu one of my hobby in my leisure time. Kahkahakah. Tak sepatutnya jadi hobi, sepatutnya WAJIB!! Aku paling benci MENYAPU lantai.. Tapi paling suka bersihkan dapur, toilet & bathroom. Sejak sekolah lagi aku benci menyapu. Mungkin kerana jadual bertugas kelas dulu kot.. Arghh, bencinya!! Dan sebab tu jugak bab menyapu ni aku suruh housemate aku buat je, yg lain2 I'll take care. Hahaha! Susah jugak jadi aku ni.. Dah lah keje, kena bersihkan rumah.
Bil2 semua aku yg kena bayar. Urm, apa lagi yg susah jadi aku ni ek?? LOL, but I'm totally love being me! Because I AM AWESOME! Bhahahahaahahhahahahaahhahahahahahhahahahaahahhahaahhahahahhaha.
K bye.

P/S : Things that I always told myself. "If you can never manage your own life,
you won't be able to manage the others."

March 2013 Blog Giveaway

Urm, entry ni sebenarnya copy paste je gara2 nak March 2013 Blog Giveaway from 
Lin Handmade Greetings Card. Hihihi. Comel gila kot? Korang nak tak? Sila, jangan malu2.. Aku memang suka colourful things like this, comel nya.. Awww.. let's imagine what can we do with all these things.. Needs lot of creativity and leisure time.. Wehooo~




If korang nak jugak benda alah comel gila ni, please visit this blog and buat seperti yg tertera di blog tu.. Have a nice weekend btw. Love love you, XOXO! XD

Sunday, March 10, 2013

Happy Sunny Day

9th March 2013,
Teluk Kemang, Port Dickson.

I'm so happy yesterday. Probably one of the best day in my life. It's been a while I haven't laughing so hard. Aku rasa aku dah jatuh hati kat tempat tu. Ahaha. Bukan jatuh hati kat orang di situ ye. :P
Lenguh gila tangan aku weyh gara2 main kayak.
Bukan sekadar tangan lenguh, badan pun dah berbelang2, ahaha. Naik jet ski, main kayak, belajar berenang. Hahaha. Yg paling best dapat naik banana boat 2 kali oh! Sekali naik Banana boat kena bayar, 2nd time naik ada orang belanja. Hihi. Siap dapat naik bot yg tarik Banana boat tu jugak. 
The best part of Banana boat, dia akan bagi jatuh. Haha. 6 kali jatuh dalam air. Tak tahu la berapa gelen air laut aku dah minum. 





Masa ni putih lagi, hahah!







Enjoy the atmosphere
video

Sunscreen SPF50 & coconut

applying sunscreen






Jet ski

Jet ski memang best! Must try it! Rugi tak naik, hihi!


Matching kan? 


sempat lagi camwhoring

Banana boat

Muka happy gila!

Laughing so hard masa naik banana boat!
kena jatuh, baru best! 



Don't worry, I'm safe. hahah!


Mandi laut sampai kenyang


Actually aku ni ada phobia dgn air. Lucky me ada orang sanggup ajar aku berenang. Walaupun tak pandai berenang lg,least hilang rasa takut. Aku dah belajar teknik berenang, I just need to practice more. Yay! One of my flawless, cepat panic bila lama menyelam dlm air.
Sampai kenyang minum air laut masa belajar berenang tu. Ahha.

Ice cream goreng





Fatin & kayaknya
This time.. aku dalam boat. hahah! Thanks to this guy, datang gak merasa naik bot. hihi~

From my point of view in the boat


jauh jugak pergi kayak ni, sampai tengah laut owh.
kan dah jatuh, hahah!


my athlete body, hahaha!

Syafiq, boyfriend of the day.

my turn to main kayak, hikhiks

Dinner



berbelang2 owh badan, hahha!

Balik malam tu jugak. Plan nak stay 1 night, tapi chalet nearby semua dah penuh.
It's ok, nasib baik Port Dickson dekat je.
Serious best gila! Maybe next time aku nak datang lagi kat sana. Just wait for me Port Dickson.